5 september 2018
19:15

Kungsladugårds BK Vit

Referat: Askims IK Vit - Kungsladugårds BK Vit

En härlig kväll för fotboll! Idag skulle P10 ha haft fyra matcher på Kobben men de två första mot Ösets BK blev tyvärr inställda efter att motståndarna lämnat WO kvällen före. Tråkigt men det är sådant som händer. Trots det blev det ändå lite fotboll för pojkarna i lag Röd och lag Orange som fick spela lite mot varandra.

De två senare matcherna blev dock av och då ställdes lag Svart och lag Vit mot två lag från Kungsladugårds BK.

Lag Vit kom till spel med Filip, Folke, Liam, Ludvig, Melvin, Sten och Theo. Före matchen pratade vi om positioner och att vi skulle tänka på diamanten, dvs en back, två på mitten och en på topp. I början av matchen gjorde pojkarna detta väldigt bra. Vi höll positionerna, passningarna gick som på ett pärlband och det kändes som att det tog flera minuter innan Kungsladugård fick tag på bollen. Vi fortsatte styra rätt mycket större delen av första perioden men lyckades inte få in bollen. Istället fick motståndarna in ett mål i slutet av perioden och vi gick till vila med ställningen 0-1.

I pausen pratade vi om hur det gått och pojkarna tyckte att de skulle tänka bort målet och spela som om det stod 0-0. Klokt! Vi började positivt men råkade få ett mål till i baken. Men sedan fick vi till slut in ett reduceringsmål och efter två perioder stod det 1-2.

I tredje tappade vi en hel del av spelet vi haft men lyckades ändå få in ett kvitteringsmål innan Kungsladugård satte matchens sista mål och gjorde slutställningen till 2-3.

En trevlig match mot bra motstånd med stundtals jättebra spel. Vi behöver öva mer på att hålla positioner och passa varandra även när vi börjar bli lite trötta. Men vi tar med oss spelet från den första perioden.

Tack till Tilda i F-05 som dömde matchen. Det var hennes andra match som domare och vi som var där kan intyga att det var en stabil insats. Lugnt och bestämt med tydliga domslut och bra tips till spelarna vad gäller inkast och igångsättning av spelet. Tack Tilda!

Stort tack även till Theos pappa Ivan som hjälpte till vid sidolinjen. Max hade ingen möjlighet att vara med idag och det är så mycket skönare att vara två om man behöver ta hand om någon spelare utanför plan samtidigt som spelet pågår.